fbpx

3 tips uit Ik Vertrek – La Chiave, Appenijnen

Afgelopen dinsdagavond heb ik samen met ruim 2 miljoen andere Nederlanders heerlijk genoten van weer een aflevering van Ik Vertrek. Dit keer volgden we de emigratie van Dominique & Maarten naar Italië.

Een mooie aflevering waarin we een enthousiast stel zien dat hun dromen durft na te jagen. En bovendien de taal machtig is! Ze hebben een mooie plek op het oog en vertrekken, na wat vertraging is dan uiteindelijk toch de koop rond binnen hun budget. Wat fijn!

De B&B La Chiave ligt vlakbij Bologna en Florence

Ont-moeten

Beide geven aan het rennen en vliegen in Nederland zat te zijn en te willen ‘ont-moeten’. En ik merk dat het daar bij mij wat steekt. Want om echt te gaan ont-moeten zul je eerst toch echt iets moeten, namelijk een gedegen bedrijfsplan opstellen. Zodat je er echt naartoe kunt werken en dit werkelijkheid wordt in plaats van een Sogno d’Oro blijft.

-Wij vonden de plek waar we niet meer moeten, maar ont-moeten, waar we willen.-

Dominique & Maarten

Zeker omdat je alsnog een hypotheek en helaas door Corona extra leningen aangaat. Tijdens zo’n aflevering jeuken mijn handen echt om aan de slag te gaan. Natuurlijk zien we niet alles, maar ik hoop gewoon zo hard dat deze mensen hun echt bevlogen enthousiasme niet ergens onderweg kwijtraken.

Beren op de weg

Zelf heb ik niet altijd zoveel lef als de deelnemers in deze aflevering. Soms zie ik even alleen maar beren op de weg. Ik voorzie hobbels en problemen ver voordat ze er zijn. Wat ook vaak juist heel handig is! Is plan a even geen optie, ik heb al nagedacht over een een plan b en c. Voor mij vaak geen verrassingen. Ik denk alles graag helemaal door en wil het graag zo goed mogelijk uitgezocht hebben.

3 tips van mij

Wat is je plan? Wat wil je bereiken? Wanneer en hoe ga je dat aanpakken?

En omdat ik echt hart heb voor het toerisme en dan zeker de kleinschalige gastenverblijven hierbij 3 tips die bij mij opkomen tijdens het kijken van de aflevering:

  • Tip 1: Wat is je plan? Wat wil je bereiken? Wanneer en hoe ga je dat aanpakken?
  • Tip 2: Wie is je doelgroep? Wat hebben zij nodig? Hoe bereik je hen?
  • Tip 3: Hoeveel geld heb je nodig? Wat zijn je prijzen? Hoeveel accommodaties heb je dan idealiter nodig? En hoeveel weken bezetting?

Kortom toch een beetje moeten zodat die droom gewoon werkelijkheid gaat worden! Zoals je misschien merkt, ik word er helemaal enthousiast van. Hier ga ik echt van aan en voel een vlammetje dat denkt; aan de slag! Ik denk dat ik hier wel uren over kan praten en schrijven maar dat laten we voor een volgende keer 😉

Mocht je de aflevering nog willen bekijken, dat kan via NPO Start.

Heb jij nou ook een gastenverblijf en lijkt het je handig eens samen te sparren, neem gerust contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.